כביש-משובש-2
תמרור כביש משובש

מבחן התיאוריה מתבסס על תקנות התעבורה. התקנות מפרטות את כל הנחיות ההתנהגות לעוברי הדרך. התקנות מהוות את הבסיס לכל תורת הנהיגה ועל פיהם לומדים לנהוג תלמידי הנהיגה. את הלימוד המסודר המהווה בסיס למבחן התיאוריה ניתן ללמוד במולטימדיה או בספר הלימוד המבחן החדש.

בחלק זה נלמד את ונבין את לימודי התיאוריה דרך ההסבר לשאלות המבחן.

יוסי מכפר סבא הלומד תיאוריה ונהיגה ממשיך ושואל - אבל מהי חובת ההתנהגות במקרה כזה ?

שאלה מספר 408 ממאגר השאלות של מבחן תיאוריה

כיצד עליך לנהוג כאשר התמרור שבתמונה מוצב בדרך לפניך?

א. הגבר מהירות נסיעתך ובכך תמנע את טלטולי הרכב.

ב. סע בהילוך נמוך. אתה נוהג בדרך הררית.

ג. ציית להוראות עובדי מע״צ.

ד. התאם את המהירות לתנאי הדרך. אל תתעלם מכביש משובש. 

שאלות תיאוריה המתחילות בפתיח "כיצד עליך לנהוג" הן שאלות תיאוריה הדורשות שני שלבי ידע ‏והבנה: א. הבנת החוק במקרה זה הבנת התמרור ופירושו. ב. הבנת השפעת התמרור על אופן הנהיגה ‏של הנהג.‏

התמרור הוא תמרור אזהרה, מכיוון שמסגרתו היא משולש שקודקודו מופנה כלפי מעלה. כפי שלמדנו מזהים את התמרורים לפי צורתם הבסיסית.  תמרור אזהרה תמיד מחייב להתכונן לשינוי העתיד לקרות בקרוב. במקרה זה הנהג מתקרב למקום בו הכביש משובש. התאמת המהירות לתנאי הדרך נועדה לנסוע במהירות בה ניתן להמשיך לשלוט ברכב גם כשהכביש משובש. כביש משובש הוא לרוב כביש שנפערו בו סדקים בגלל שינויי מזג האוויר. חשוב לזכור שיתכן והתמרור הוצב בכיביש לפני זמן רב, ומאז מצב הכביש הוחמר. הנהג לרוב יאט את מהירות נסיעתו או יבדוק באם מהירותו היא כזאת שניתן להאט לפי צורך.

לגבי התשובות האחרות, הבנת הציור בתוך המשולש פוסלת אותם. לגבי המהירות, ככל בכל מצב מסוכן הנובע ממצב הכביש תמיד יש להתאים את מהירות הנסיעה ליכולת השליטה ברכב. הגברת מהירות מפחיתה את השליטה.

C כל הזכויות שמורות

אודות הכותב - איתמר לוין מורה ומרצה ללימוד תיאוריה. מוציא לאור של ספרי לימוד תאוריה, מולטימדיה - למד נהיגה בדרך הקלה, למד תיאוריה ללא קריאה.