ככל שנרבה בלימודי התמרורים נגלה, כי יש מגוון רחב מאוד של תמרורים שונים, וככל שנעמיק בהם כך נגלה עוד ועוד סימונים, איתותים ותמרורים. הסיבה המרכזית היא כמובן כי מדובר באבני היסוד של שפת הנהיגה, המילים אשר מנחות את הנהגים בעת הנהיגה הכבישים השונים. התמרורים נועדו כדי להקל על הנהגים בזמן נסיעה בכבישים, על מנת שלא יצטרכו לעצר ולקרוא הוראות תוך כדי נסיעה, דבר שברור כי הוא אינו בטיחותי ואינו מתאים לנהיגה בכבישים מהירים או עירוניים בהם העיניים חייבות להיות על הכביש כל הזמן. הבנה של התמרורים צריכה להיות אוטומטית בשלב מסוים. חצי מבט על התמרור צריך כבר להספיק לנהג מנוסה על מנת להבין מה עליו לעשות בחלק זה של הדרך בו מוצב התמרור. על מנת להבין בשלב מוקדם מספיק כיצד מובדלים התמרורים האחד מהשני, אפשר להתחיל ולחלק אותם לסוגים מרכזיים.

תמרורי אזהרה – משולשים אדומים עם סימון במרכזם מהווים תמרורי אזהרה שונים. עלינו להבין מה מחכה לנו בהמשך הדרך ולעיתים קרובות לא מדובר בהנחיה ברורה מה עלינו לעשות בעקבות הימצאות תמרור זה, אבל עלינו לקחת את העניין בחשבון ולהיות מוכנים. כך באבנים מידרדרות, כביש חלק, וכו'.

איסורים – כאשר אנו נתקלים בתמרור עגול ואדום מדובר באיסור. כל מורה נהיגה בדרום יכיר את האיסורים המצויים בדימונה למשל או בבאר שבע, דוגמת אין כניסה, אין חניה, או איסורים נוספים. ההנחיה היא ברורה, אין לעשות את הפעולה המוצגת בתמרור עגול ואדום.

עשה כפי שמצוין בתמרור– כאשר אנו נתקלים בתמרור עגול וכחול מדובר בעצם בהנחיה ברורה, בין אם מדובר בחץ שיכוון את הנהג לכיוון נסיעה מסוים, או הנחיה אחרת, בכל מקרה מדובר בהנחיות ברורות.

תמרור מרובע וכחול הוא תמרור מודיעין, או הדרכה. אם אנו נתקלים בתמרור שכזה שמסמל חניון למשל, או היתר אחר אשר אפשר להבינו מהתמרור, מדובר כאן בהסבר לנהגים איזה אזור נמצא מולם, על מנת שידעו מה עליהם לעשות, האם להיכנס אליו או להמשיך בדרכם.